ICT beheer als ruggegraat van het bedrijf

Het goed functioneren van uw bedrijf is voor een groot deel afhankelijk van een goede werking van alle communicatie en informatiediensten die u gebruikt. Het onderhouden en garanderen van een goede werking van deze technologie├źn is wat we verstaan onder ICT beheer. Gedegen beheer van de ICT omgeving is daarom van vitaal belang voor het goed functioneren van uw bedrijf.


Wat valt onder ICT beheer?
Eenvoudig gezegd vallen alle zaken die u op de computers en aanverwante apparatuur op uw werk doet onder het ICT beheer. Denk aan het functioneren van het bedrijfsnetwerk, de website, de e-mailboxen, maar ook de software die u gebruikt om de klantinformatie aan te spreken, te bewaren en te bewerken. Gedegen beheer hiervan zorgt ervoor dat al deze zaken accuraat werken en u zich geen zorgen hoeft te maken om de verschillende computervirussen die op de loer liggen.

Traditioneel en modern beheer
Toen de computer net zijn intrede had gedaan, was het de norm om speciaal personeel aan te nemen die de juiste werking van de apparatuur waarborgde. We noemen dit ook wel traditioneel beheer. Veel grote bedrijven werken nog altijd met personeel in vaste dienst om het beheer aan het machinepark uit te voeren. Veel kleinere bedrijven en bedrijven die werk maken van een effici├źnte bedrijfsvoering hebben tegenwoordig het beheer uitbesteedt aan derden. Per uur is dit duurder, maar omdat alleen gebruik wordt gemaakt van de beheerder wanneer dat nodig is, is het per saldo vaak goedkoper. Modern beheer sluit vaak naadloos aan met het uitbesteden van de serverruimte voor de website en het beheer van de zakelijke gegevens op de ‘cloud’.

De cloudomgeving
De ‘cloud’ is de nieuwste ontwikkeling binnen de moderne ICT omgeving. Door de grootschalige intrede van breedband internet is het nu mogelijk via een internetverbinding de bedrijfsgegevens van elke gewenste plek aan te spreken zonder de noodzaak van een intern netwerk. Bovendien is bij modern beheer het leeuwendeel van de noodzakelijke beheerwerkzaamheden op afstand te doen, wat een ideale combinatie biedt met het uitbesteden van het onderhoud aan de cloudomgeving.

Goed beheer van de ICT omgeving
Een goed uitgevoerd beheer van uw ICT omgeving, of dit nu traditioneel of modern beheer is, zorgt ervoor dat u kunt doen waar u zich in heeft gespecialiseerd, namelijk de dienst die uw bedrijf levert. Het goed functioneren van de ICT omgeving maakt dit mogelijk en zorgt ervoor dat u uw bedrijf naar een hoger plan kunt tillen.